Zimní olympiáda dětí a mládeže 2020

V roce 2020 Karlovarský kraj poprvé přivítá Olympiádu dětí a mládeže. O pořadatelství 9. ročníku zimní verze se podělí města Karlovy Vary, Boží Dar, Cheb, Mariánské Lázně, Ostrov a Sokolov, sportovci budou ubytování také v Jáchymově. Vedle tradičních zimních sportů, jako je lední hokej, alpské lyžování či biatlon se kraje utkají také v karate, šachu nebo umělecké soutěži v hraní na klávesové nástroje. Slavnostní zahájení bude hostit karlovarská KV Arena. Organizátoři očekávají příjezd 1980 sportovců a trenérů. Protože chceme tuto akci podpořit, připravili jsme následující aktivity:

Žáci 8. A připravili nástěnky a prostor ve vestibulu, který bude od 19.  do 25. 1. sloužit jako informační a divácký prostor pro dění na ZODM - vždy o velké přestávce, případně dle zájmu v rámci TV.

Byly rozdány letáky do tříd, žáci v nich naleznou základní informace a odkaz na webovou stránku akce.

V úterý 14.1. proběhla "TISKOVÁ KONFERENCE"  s reprezentanty naší školy na ZODM. Videonahrávky rozhovorů budou součástí projekce - vždy o velké přestávce mohou žáci navštívit tento prostor, kde se budou promítat záznamy nebo přímé vstupy z dění na ZODM, informace o výsledcích a proběhne zde i divácká soutěž.

Fotografie z tiskové konference najdete zde.

 

Karlovarský kraj budou v ZODM reprezentovat tito naši žáci:

Petra Holíková / běh na lyžích - 7.A

Simona Holíková / lyžařský orientační běh - 9.A

Jakub Louda / alpské disciplíny - 7.A

Jan Štěřík / alpské disciplíny - 8.B

Matyáš Muchka /alpské disciplíny - 7.A

Tomáš Pichlík / skikross - 8.A

Jan Uhlík / rychlobruslení - 8.A

Jakub Anton / lední hokej - 9.B