Tábor DDM - Kytlice 2021

     Již podruhé jsme zavítali do Kytlice v Lužických horách, kde se nám minulý rok tak moc líbilo. Opět nás přivítal velmi milý personál areálu a příjemným překvapením byly zrekonstruované pokoje a především krásné nové koupelny.
      Jelikož jezdíme jen na týden, program jsme měli opět nabitý. První den jsme strávili v areálu. Po ubytování si děti pohrály na hřišti, koupaly se v bazénu a večer jsme tradičně rozdělovali družstva, vymýšlely se názvy, znaky, pokřiky a proběhly první soutěžní hry. Druhý den dopoledne jsme pokračovali v soutěžích a opět se řádilo v bazénu u penzionu. Odpoledne jsme se vydali procházkou na koupačku k Bělskému rybníku. Den třetí jsme opět využili sluníčka ke koupání, tentokrát v Lesním rybníku a večer proběhla první vytoužená diskotéka. Čtvrtý den se nám pokazilo počasí, ale nám to nevadilo, protože jsme měli naplánovaný výlet do Nového Boru, kde jsme navštívili místní korálkový obchod. Nakoupili jsme spoustu korálků pro děti na vyrábění, které proběhlo hned další upršené dopoledne. Odpoledne, když se počasí umoudřilo, jsme podnikli výlet k vodopádům. Večer nás čekal Bobřík odvahy. Šestý den jsme autobusem zamířili do Horní Libchavy na zámek, který vlastní nejdecký rodák a cestovatel „Kili“. Tam pro nás byl připravený tříhodinový program s prohlídkou zámku, který je vlastně výstavou předmětů a fotografií z Kiliho cest. Děti si pak vyzkoušely, jak se zachází s mečem, šavlí nebo lukem a zahrály si na mnoho exotických hudebních nástrojů. Návštěva zámku stála opravdu za to. Předposlední den se uskutečnil tradiční táborový obchůdek, kde si děti nakoupily pěkné věci za táborové peníze, které dostávaly po celou dobu pobytu.
        Už tu byla odjezdová sobota a většině se ani domů nechtělo. Byl to opět úžasný týden, který jsme si parádně užili a už se těšíme na příští rok. Všechny fotografie z akcí DDM najdete na fb: DDM
                                                                                   

                                                                                                                                                                                                      Tým DDM