Dopravní hřiště a exkurze K.Vary - 5.AB září 2021

Letošní školní rok začal pro žáky 5. tříd velmi příjemně, a to návštěvou dopravního hřiště v Karlových Varech. Ten loňský byl pro nás všechny víc než podivný, proto jsme si řekli, že si ten letošní uděláme co nejvíc “normální”. I když je dopravní výchova určena žákům 4. ročníku, využili jsme možnosti odpoledního programu na dopravním hřišti a vydali se tam s páťáky, aby nebyli ochuzeni o tuto zkušenost.
Jelikož byl program ve Světě záchranářů K.Vary volný až odpoledne, spojili jsme příjemné s užitečným a dopoledne jsme strávili procházkou po krásách Karlových Varů. S dětmi jsme se prošli centrem města až na kolonádu a samozřejmě nesměla chybět ochutnávka lázeňských oplatek a karlovarských léčivých pramenů. Všichni to přežili ve zdraví. :-)
Pak už jsme se procházkou lesní cestou přesunuli na dopravní hřiště u Světa záchranářů, kde na děti čekal program zaměřený na dopravní výchovu. Počasí nám přálo, takže se celý program odehrál venku, což byla pro děti příjemná změna. Kromě znalostí povinné výbavy kola a dopravních značek si také vyzkoušely své „řidičské” dovednosti při jízdě na kolech a koloběžkách. I to všichni zvládli bez problémů.
Na jaře se vrátíme a tentokrát se děti budou snažit získat průkaz cyklisty. Snad se to všem podaří.

Mgr. Dominika Křehká, tř. učitelka 5.A

Fotografie z akce si můžete prohlédnout zde.