Kouzelné Karlovarsko 2022

Městská knihovna Nejdek vyhlásila v rámci projektu Okno do České republiky výtvarnou soutěž s názvem Kouzelné Karlovarsko. Rádi jsme se do ní zapojili a během dvou měsíců vytvořili 67 soutěžních prací. Při výtvarné výchově v 9.A jsme poznávali, jaké významné budovy se nacházejí v Karlových Varech, ztvárnili jsme je pomocí kolorované kresby. Z obrázků jsme pak vytvořili společné dílo s názvem Zlaté Karlovy Vary. Dále jsme se s deváťáky zabývali slavnými osobnostmi, které k našemu kraji patří. Jejich portréty jsme zkombinovali s obrázky prostředí, které k nim patří, a vytvořili jsme tzv. roláže. Další velmi plodnou skupinou výtvarníků byl malířský kroužek DDM. Seznámili jsme se s bájnými bytostmi Karlovarska, přečetli si o nich pověsti z pera S. Burachoviče a jejich úryvky vkomponovali do děl vytvořených rudkou a temperou. Pověsti jsme k obrázkům také přilepili, aby se s nimi mohli seznámit i návštěvníci výstavy. Děti z malířského kroužku si užily také tvorbu linorytu. Na lino jsme přenesli známá místa našeho kraje, jako např. Loket, Bečov nad Teplou, zámek Chyše, přehradu Březová atd. Hlavně tisknutí jsme si parádně užili. Zkusili jsme také nakreslit vílu Egerii a další motivy. Na hromádku soutěžních prací přibylo také několik obrázků Lokte, které vytvořili žáci pod vedením paní učitelky Boršové při VV. Pracovali vesměs suchým pastelem. Výtvarné práce, které jsme odevzdali do soutěže, si můžete prohlédnout zde.

Ve čtvrtek 19.5.2022 byla vernisáží zahájena výstava Kouzelné Karlovarsko v Galerii@. Součástí vernisáže bylo také vyhlášení výsledků soutěže a předání cen vítězům. Naše děti byly velmi úspěšné, ceny si odnesli tito výtvarníci:

2.kategorie: 1.místo Marie Vymazalová 3.B, 2.místo Nicole Hüttnerová 3.A, 3.místo Nikola Lošťáková 2.A

3.kategorie: 1.místo Jan Sichert 3.B, 2.místo Kateřina Stainerová 4.A, 3.místo Patrik Nguyen Viet Phuc 2.A

4.kategirie: 1.místo Sabina Cingrošová 6.A, 2.místo Ondřej Štindl 6.A, 3.místo Veronika Vymazalová 5.A

5.kategorie: 1.místo Bára Žampachová 7.A

Všechny vítězné práce těchto žáků vznikly na malířském kroužku, který vedou paní učitelky Treglerová a Hýsková.

Oceněna byla také společná práce třídy 9.A s názvem Karlovy Vary, která sklidila velký obdiv :-) Gratulujeme. Fotografie z vernisáže nejdete zde.