Akce DDM květen 2022

AKADEMIE
Po tříleté covidové pauze jsme konečně mohli uspořádat naše tradiční květnové akce, jako je Akademie DDM, krajské kolo Mladého zahrádkáře a Závody na kolech kolem Okružní ulice.
Na akademii se představilo celkem 17 našich kroužků. Hlavní program probíhal ve velké tělocvičně v ZŠ Karlovarská, kde se předváděly děti ze sportovních kroužků, zpívání a nechyběli ani naši letečtí modeláři. Ve cvičné kuchyňce připravily občerstvení děti z Vařeníčka, zároveň se tam prodávaly výrobky z kroužků Veselé šití, Šikovné ruce a Keramiky. Po chodbách si pak návštěvníci mohli prohlédnout zdařilé výtvory dětí z Malířského kroužku a Dívčího studia. Potěšila nás hojná účast návštěvníků, nadšení dětí předvést, co se v kroužcích naučily, i přátelská a milá atmosféra v průběhu celé akademie. Fotografie zde.

MLADÝ ZAHRÁDKÁŘ
Krajské kolo Mladého zahrádkáře je moc pěkná, přírodovědná akce, po které se nám opravdu stýskalo. Přivítali jsme tentokrát kromě našich žáků jen soutěžící z Perninku a z gymnázia v Chebu. I tak jsme si to užili, ale doufáme, že příští rok bude účast zas o něco větší, jako tomu bývalo v dobách před covidem. Moc bychom chtěli poděkovat za sponzorský dar Českému zahrádkářskému svazu Karlovy Vary, předsedovi Janu Märzovi a místopředsedovi Marcelu Bystřickému, který soutěž přijel zahájit. Za darovaný obnos byly zakoupeny krásné ceny a malé občerstvení.
Výsledková listina A, B. Fotografie zde.

ZÁVODY NA KOLECH
První závody na kolech kolem Okružní pořádané k Mezinárodnímu dni dětí se uskutečnily přesně před třiceti lety. Letos se přijel podívat i samotný zakladatel závodu Karel Rouča z Karlových Varů. Děti závodily podle věku v pěti kategoriích, rozdělených na kluky a holky. Celkem startovalo 32 závodníků včetně předškoláků a dětí na odrážedlech. Tímto děkujeme hlavnímu sponzorovi závodu Bicykly Král, který věnoval krásné ceny, a také Městské policii Nejdek za sladkosti a uzavření ulice Okružní po dobu závodu. Výsledková listina zde. Fotografie zde.