Mladý zahrádkář

Dne 16. května 2024 se v pracovnách DDM Nejdek při ZŠ Karlovarská konalo krajské kolo soutěže Mladý zahrádkář. Zúčastnilo se celkem 20 soutěžících, z toho 3 žáci ze ZŠ Nejdek Karlovarská, 6 žáků ze ZŠ Pernink a 11 žáků z Gymnázia Cheb.
Soutěž se skládá ze dvou částí: teoretické (formou testu) a poznávací, kde soutěžící určují druhy květin, stromů a keřů.  Soutěží se v kategoriích A (mladší žáci) a B (starší žáci). Tímto děkujeme naší paní ředitelce Janě Považajové za nasbírání a připravení „poznávačky“. Dále děkujeme místopředsedovi zahrádkářského svazu Marcelu Bystřickému za zahájení a každoroční podporu soutěže a v neposlední řadě patří díky také Mileně Hájkové a Julii Engelhartové za pomoc s organizací.
V národním kole, které se konalo ve dnech 15.-16. 6. 2024 v Brně, nás za Okresní svazy zahrádkářů reprezentoval Lukáš Szlauko (B) - ZŠ Nejdek Karlovarská za okres Karlovy Vary, dále pak Magdaléna Fletterová (A) a Sylva Němečková (B) z Gymnázia Cheb za chebský okres.
Na věcné ceny do soutěže a jízdné soutěžících každoročně přispívá ÚS ČZS Karlovy Vary, za což moc děkujeme. Občerstvení a spotřební materiál zajišťuje organizátor soutěže DDM při ZŠ Nejdek, Karlovarská.

Fotografie ze soutěže najdete zde.