Oslaviáda 1.6.2016

OSLAVIÁDA K 50.VÝROČÍ ŠKOLY

Oslaviáda. Tak jsme nazvali den, který v sobě spojoval oslavu Mezinárodního dne dětí a blížícího se 50. výročí otevření naší školy. 1. června  se děti z prvního stupně sešly v areálu „U koupaliště“ a změřily své síly nejen v pohybových, ale i v rozumových soutěžích.

Disciplíny byly vymyšleny tak, aby korespondovaly s „50“, takže děti sprintovaly na 50 metrů, házely kriketovým míčkem, dokud se jim nepodařilo pokořit padesátimetrovou hranici, každá třída měla 50 pokusů hodu míčem do švédské bedny, padesáti skoky v pytli se děti snažily doskákat co nejdále, štafetovým způsobem si předávaly míček ze lžíce na lžíci a ušly s ním trasu 50m, podle abecedy skládaly 50 slov, poznávaly 50 druhů rostlin a živočichů, skládaly věž z padesáti sirek.

Při plnění jednotlivých úkolů děti překvapovaly svou šikovností, hbitostí a bystrostí. Všechny třídy za svou snahu obdržely diplomy a drobné odměny.

 

 Díky výborné organizaci, bezproblémovému chování dětí a skvělému počasí se Oslaviáda vydařila a nezbývá nic  jiného, než se těšit na další podobnou akci. Fotografie si můžete prohlédnout zde.

 

Dne 1. června 2016 se v naší škole uskutečnil projekt s názvem OSLAVIÁDA, který pro celý 2. stupeň připravili žáci 9. tříd k 50. výročí založení naší školy. Žáci ostatních tříd 2. stupně si měsíc před projektem vylosovali barvy, do kterých se v den projektu perfektně vystrojili.

Úkolem každé třídy bylo projít šesti stanovišti, přičemž na každém je čekal zapeklitý úkol. Nejprve si žáci vyzkoušeli v učebně fyziky a chemie pokus s nafouknutím balónku pomocí chemické reakce. Na dalším stanovišti v učebně výtvarné výchovy vybraní žáci malovali zadaná slova, která se ostatní snažili uhodnout. Na velké chodbě bylo úkolem žáků vlastním tělem vyklepat míčky z krabičky. V počítačové učebně žáci prošli kvízem o historii naší školy. V jazykové učebně bylo úkolem dětí přeložit 50 anglických slov a následně předměty v učebně najít.  A na závěr před školou žáci museli trefit co nejvíce košů basketbalovými míči. Po urputném boji se na 4. místě umístili žáci 7. B (Septima), na 3. místě žáci 6. A (Red gang), na 2. místě žáci 7. A (Vodníci) a absolutními vítězi se stali žáci třídy 8. A (Marshmalouni).

Všechny třídy byly odměněny drobnými dárečky a krásnými diplomy. Projekty 9. ročníků se v naší škole staly již tradicí. Všichni si vždy tento den moc užijí – ať už jako pořádající či jako soutěžící.

 

Fotografie najdete zde.