Tvoje tvář má známý hlas - projekt 9.B 2019

Stalo se již každoroční tradicí, že na bedrech žáků 9. tříd leží tematický projekt. Ten prosincový připravila 9. B. Projekt nesl stejnojmenný název jako televizní pořad „Tvoje tvář má známý hlas“. Na scéně jsme tak mohli vidět kapely zahraniční, ale i české. Třídy své kostýmy dovedly k dokonalosti a celé týdny pečlivě brousily své hlasy, aby mohly podat ten nejlepší pěvecký výkon.

Výběr kapel či zpěváků probíhal formou losování. Třída 6. A předvedla svůj fascinující výkon jako Rammstein s klipem „Amerika“. Stejně obratně se jim podařilo zinscenovat českou kapelu Chinaski s klipem „Venku je na nule“. 6. B si vylosovala kultovní vánoční píseň od Mariah Carey „All I Want For Christmas Is You“. Zcela náhodou i českou verzi zazpívali v duchu Vánoc, a to „Vánoce na míru“ od Ewy Farné. 7. A vystoupila v profesionálních kostýmech jako kapela Kiss s písní „I was made for lovin' you“. V druhé části třída vystoupila jako kapela Jelen se songem „Klidná jako voda“. Výběr 7. B se opět projevil vánočně, a to populární písní „Last Christmas“ od kapely Wham, jejíž frontmanem byl zpěvák George Michal. Českou verzi předvedli velmi energicky jako skupina Mirai s klipem „Když nemůžeš, tak přidej“. Na 8. A připadla skupina Queen s písní „Radio Ga Ga“ a v „Jasné zprávě“ od Olympiců zaznívala nostalgie z dřívějších časů. 8. B rozjela úchvatné taneční kreace včetně break dance s písní „Y.M.C.A“ od skupiny Village people. Svůj talentovaný projev žáci v čele s třídní paní učitelkou předvedli jako Věra Bílá s písní „Paš o Paňori“. 9. A s dívčí převahou naživo zazpívala „High way to hell“ od skupiny ACDC. K emočnímu naladění dovedli zpěváci publikum i porotu písní „Srdce nehasnou“ od Karla Gotta a jeho dcery Charlotty Gottové.

Druhá část projektu se odehrávala v duchu kvízů a hádanek. Na různých stanovištích si tak žáci mohli např. vyzkoušet rozpoznat smíchané obličeje známých osobností a určit, o jaké herce či zpěváky se jedná. Další úkol je čekal v podobě karaoke. Své znalosti mohli žáci uplatnit při rozpoznávání hudebních nástrojů. Příprava na projekt zahrnovala nejenom výrobu kostýmů, rekvizit a nacvičení písně, ale i znalosti o skupině, jež si žáci museli dopředu nastudovat a poté uplatnili v kvízu. Na jednom ze stanovišť děti poznávaly z úryvků, o jakou píseň se jedná. Na závěr musela celá třída zazpívat naší školní hymnu.

Celou show velmi zábavně a vtipně moderovali Tomáš Krásný a Tereza Strašlipková. Ostatní žáci 9. B zodpovědně provázeli účastníky projektu kvízy a hádankami. Nakonec se sečetly všechny získané body, které rozhodly nejen o vítězi celé soutěže, ale i o celkovém pořadí. Na prvním místě se umístila 6. B, stříbrnou příčku si vysloužila 9. A a bronz získala 7. A. Žáci se pečlivě a svědomitě věnovali přípravě projektu do nejmenších detailů. Celý projekt jsme si velmi užili a nesmírně se při něm pobavili. Vítězům gratulujeme. Žákům a učitelům děkujeme za organizaci, námahu a píli soustředěnou na tuto velkou show.

                                                                                         Mgr. Monika Leibeltová, tř.učitelka 9.B

Fotografie si můžete prohlédnout zde.